Opět vezeme výhru „z venku“!

23.04.2019 19:20

TJ Suchohrdly- TJ Hostim 1-6 (1-2)

V Suchohrdlech se nám poslední dobou výsledkově daří a nejinak tomu bylo i o velikonoční neděli. Přijeli jsme až na Morise komplet a domácí v začátku zaskočili nebojácným výkonem a kvalitní hrou. Odměnou byl hned v úvodu gól po učebnicové akci Matty-Mirda-Jožin-Kandlis-Mirda... Krásný gól a vedení 1-0! Domácí byli zaskočení a jen nakopávali. Budu se opakovat, ale naše obrana si v posledních zápasech počíná opravdu výborně. Dřeli ale všichni a odměnou nám bylo vedení o 2 góly, když se po Tonyho přistrčení prosadil Kandlis! Ode té doby jsme přenechali iniciativu domácím. Ti nás zatlačili a byli i nebezpeční. Nakonec z jejich tlaku resultovalo i snížení, když se štěstně prosadili z přímého kopu. Poté ještě suchohrdelští zazdili tutovku a šlo se do kabin.

Ve druhé půli jsme čekali tlak domácích, který sice přišel, ale šance nepřinesl. Zato Vlčis se naposledy jen zastřeloval a rozezněl břevno domácí branky. Pro zranění musel ze hry Mirda Petříček a nahradil jej Mira Boráň. Ten do zápasu vletěl jako uragán a svou aktivitou dělal našim hostitelům velké problémy. Ve formě hrající Jožin (který si pořád nechce plácat :-)), pak vybojoval míč pro Vlčise a jeho přesná střela přinesla klid do našich řad a zlom v utkání. Jedinou šanci domácích zastavil vynikajícím zákrokem Frygy a my mohli hrát v klidu. Vůbec po té, co předvedl nádhernou individuální akci Vlčis, který utekl obraně a nekompromisně trestal! Domácí byli zlomení a lavička místo fotbalu pořád řešila vše okolo. Mnohdy to působilo až úsměvně... Nám však do smíchu bylo i na hřišti, a to po hattrickovém zakončení Vlčise, za jehož dalším projektilem se domácí gólman jen ohlídl... Krásné góly a stav 5-1 pro nás. Naši hru výborně oživili i ostatní kluci z lavičky a dostávali se i do šancí. Tutovku neproměnil Luba a po Moškecově přihrávce ani Ondra (prý se mu nechtěla kupovat bedna :-)). Nakonec ale šestý gól přece jen padl, když se po roku prosadil Kosál a uzavřel skóre. Všechny je třeba pochválit za odpovědný a týmový výkon – jen tak dál!

Sestava: Šálek – Kunst, Fruhauf, Kosík, Kratochvíl – Petříček Mar. (Zejda L.), Petříček Mir. (Boráň), Písařovic „C“, Novák (Moškvan) – Kandl (Zejda O.), Vlk (Hověz)

Nejlepší hráč utkání: Martin Vlk – po počátečním zastřelování rozjel gólostroj a hlavně ve druhé půli se aktivně zapojil – je vidět, že si vše sedá :-