Sezónu jsme zahájili vítězně!

10.08.2020 08:12

TJ Hostim – TJ Horní Kounice 2-1 (0-1)

V prvním kole nového ročníku okresního přeboru k nám přijel tým z Horních Kounic, který jsme dosud ještě neporazili. Úkol byl tak jasný – vybojovat body, a to nejlépe všechny 3! Ačkoliv jsme byli po celou první opticky více na míči, nebezpečnější byli hosté, kteří se jednoduchými narážečkami dostávali do zakončení. Nám se nedařila přechodová fáze, byli jsme bez pohybu, což bylo zapříčiněno i velkým vedrem, a bez potřebného nasazení. Hosté hráli „zezadu“ a vyráželi k rychlým protiútokům. Těm jsme odolávali do poloviny první půle – kdy se prosadil po centru ze strany Závaiška a bylo 0-1. Přes naši snahu se nepodařilo vyrovnat, ačkoliv pěkně střílel Mira i Kosál.

Do druhé půle jsme vstoupili podle představ – byli jsme aktivnější a od začátku šli za vyrovnáním. Několik nadějných šancí jsme promrhali a začali být nervózní. Naši hru však hodně oživilo střídání, a tak jsme se dočkali 10 minut před koncem vyrovnání po přesné střele Kandlise. Chtěli jsme utkání zvrátit, ale zároveň se museli dát pozor na zadní vrátka. Hostující brankář, který snad od 20. Minuty zdržoval toto svoje chování ještě zintenzivnil, a tak se zdálo, že utkání dospěje k remíze. V poslední nastavené minutě ale zabojoval Matty, krásně uvolnil opět Kandlise, a ten další umístěnou střelou rozhodl o našem důležitém vítězství. Pískal se konec a my si mohli zazpívat na oslavu prvních 3 bodů!

 

Sestava: Šálek – Pekárek (Boráň), Frühauf, Kosík, Kratochvíl – Novák, Karásek „C“, Písařovic, Svoboda  – Kapitán (Taflíř), Petříček Mar.

 

Nejlepší hráč utkání: Tomáš Kandl – za dva krásné góly, které rozhdly o osudu utkání. Naznačil své možnosti, tak je teď jistě podpoří i tréninkovou pílí J