TJ Hostim - Inter Winter Havraníky

17.06.2014 13:43

TJ Hostim – Inter Winter Havraníky 7-2 (1-0).
Sestava: Šálek – Sedláček, Zejda, Petříček Mir., Moškvan – Straka „C“, Pisařovic, Petříček Mar., Lengál - Řeřucha, Kosík. Střídání: 69´ Palán za Sedláčka, 82´Keil za Kosíka
Utkání před nadprůměrnou diváckou návštěvou přineslo nepřesvědčivý úvod a gólovou smršť v závěru.
Do zápasu jsme vstupovali v roli favorita a to našim hráčům trochu svazovalo nohy. Hosté nepřijeli odevzdaní a snažili se dlouhými nákopy překvapit naši obranu. Nám se moc nedařila kombinace po stranách, a proto se nedostavovali ani žádné větší šance. Proto se nejprve musel předvést Šális v naší brance, když perfektně zneškodnil přímý kop hostů a podržel náš tým. Ve 26. minutě jsme mohli poprvé jásat, když se individuálně prosadil Matty a jeho střela zaplula k levé tyči bezmocného brankáře hostí. Mimochodem právě brankář byl asi nejlepším hráčem hostujícího týmu – i přes obdržené branky svůj tým několikrát hodě podržel. Pak se neujaly hlavičky Jiřina a Mirdy, Jiřinův samostatný „nájezd“, několikrát jsme uvízli v ofsajdové pasti a další akce skončily nepřesnou přihrávkou – do kabina se tedy šlo za stavu 1-0.
Pokynem pro druhou část bylo roztáhnout hru a rozběhat záložní řadu, což se ze začátku moc nedařilo a dokonce jsme dovolili hostům po rohovém kopu srovnat. Hostující lavička v tu chvíli ožila a začala mluvit o překvapení kola. Trochu naivně, myslím... Když se totiž v 62. minutě prosadil důrazem Jiřin a v 68. perfektním zakončením Tony, vypadalo to na zlom utkání. Jenže se hned po minutě prosadili i hosté, kdy perfektně umístěnou ránu Šális neviděl a až viděl, tak už bohužel reagovat nedokázal 3-2. Od této chvíle však už na hřišti existovalo jen jedno mužstvo – hned v 71. minutě se Jiřin prosadil po rohu zvláště ve druhé půli výborně hrajícího Tonyho, v 73. minutě se obranou poněkolikáté skvěle protáhl Stráča a gólově se prosadil již ve třetím zápase v řadě. Když pak Jiřina dokonal v 76. minutě hattrick, bylo rozhodnuto. V závěru se naskytlo několik příležitostí na obou stranách – Šála byl neprůstřelný a Mattymu při střelách chybělo malinko přesnosti. Gólový účet tak nečekaně uzavřel Keilos, který po pár minutách na hřišti výborně zakončil Tonyho přesnou přihrávku. Gratulujeme k prvnímu „bedýnkovému“ gólu mezi muži! Celkově shrnuto – když naše záloha pracuje dle svých možností, tak je vše v pořádku a za druhou půli zaslouží pochvalu. Obrana funguje stejně již několik zápasů a je vidět, že si vše sedá – Luba je dobrý dirigent. Za útočníky hovoří góly, takže po těžkém výběru musím dnes udělat druhou výjimku:
Nejlepší hráči utkání: Jiří Řeřucha, Antonín Pisařovic