TJ Hostim - Sokol Jaroslavice "B" 6-1 (4-1)

17.06.2014 13:35

TJ Hostim – Sokol Jaroslavice „B“ 6-1 (4-1).
Sestava: Dohnal – Zejda, Horák, Kratochvíl, Moškvan – Straka „C“, Pisařovic, Petříček Mir., Petříček Mar., Řeřucha, Kosík. Střídání: 3´ Sedláček za Horáka, 60´ Palán za Moškvana, 80´ Bartuněk za Řeřuchu.
Do nové sezóny jsme vstoupili jen s drobnými změnami v sestavě a plni očekávání jak bude výkon po krátké přípravě vypadat. Naším prvním soupeřem byl nováček z Jaroslavic. 
Hned od počátku utkání se začali dít věci – my jsme zahrozili hned z první akce. Bohužel už ve 2. minutě se zranil stoper Horák a my po krátkém leč marném pokusu o „oživení“ museli přistoupit ke střídání. Na hřiště šel Aleš Sedláček a Luba se přesunul na místo stopera. Chvilková nepozornost a asi i rozkoukávání stály nedůsledností, kterou soupeř hned z první vážnější akce v 10. minutě potrestal a my prohrávali. Naštěstí to na nás nezanechalo vůbec žádnou stopu a již za 2 minuty Matty našel Kosála a ten se nemýlil a vyrovnal. V 18. minutě bylo ještě veseleji. Kosál svým důrazem vybojoval míč, který servíroval před branku, kde si zkušený kanonýr Jiřin lehce poradil a strhl vedení na naši stranu. Od té chvíle jsme byli na hřišti jednoznačnými pány a bylo jen otázkou, kolik akcí se nám podaří proměnit. Dalšími úspěšnými střelci byli do poločasu Tony a pak i kapitán Stráča, kteří stanovili poločasové skóre na 4-1. Po gólu ještě minimálně volala Mattyho hlavička a Mirdova šance po rohovém kopu.
Do druhé půle jsme vstoupili chladněji a už se nehrál tak kvalitní fotbal jako v půlce první. Hosté moc nehrozili – obrana dirigovaná Lubošem pracovala velmi dobře a výborně se dařilo i Aldovi Sedláčkovi. Naše útočné akce se stávaly více individuálními a bylo těžké se prosadit. Podařilo se to až v 58. minutě podruhé v zápase Kosálovi po Mattyho akci. Konečnou podobu dal výsledku sváteční střelec – Alda Bartuněk, který byl na hřišti sotva 3 minuty, když se postavil k penaltě a bez problémů ji proměnil a oslavil tak svůj start v poli. Pravdou je, že soupeř byl v tomto utkání horší, určitě bude mít problém „přeřadit“ na vyšší úroveň. Rozdíl mezi IV. a III. třídou je znatelný. I my jsme v této situaci před 6 lety byly, tak přejeme Jaroslavickým ať se adaptují a daří se jim. 
Nejlepší hráč utkání: Ondřej Kosík