Vysoká výhra v Rakšicích

05.09.2016 08:25

TJ Rakšice - TJ Hostim 2-7 (1-4)

Do Rakšic jsme jeli s vědomím, že by bylo dobré urvat nějaké body a podle toho kluci k utkání i přistoupili. Ačkoliv nás zase trápily nějaké absence, v utkání jsme byli lepší a vítězství je zasloužené.

Utkání začalo naší aktivitou a domácí hrozili spíš z rychlých brejků. Naši ofenzívu posílil Michal Prokeš a bylo to cítit. Také Matty na druhé straně zálohy byl aktivní. Do první velké šance se ale dostal Stráča, ale prozatím nedal. Dočkali jsme se až v půli prvního poločasu, kdy Matty přenesl hru, Michal vyhrál osobní souboj a ačkoliv brankář domácích jeho střelu zlikvidoval, na dorážejícího Stráču už zívala jen prázdná branka a my šli do vedení! Hned o minutu později bylo ještě lépe – Matty vlétl do vápna a našel Tonyho, který nekompromisně zvýšil na 2-0. Báječnou pětiminutovku pak dokončil po perfektně zahraném signálu svým klasickým gólem Jirka a na lavičce i v hledišti zavládlo veselí. To bohužel trochu přibrzdili domácí hráči, kteří v závěru poločasu snížili a nám se promítly týden staré myšlenky... :-). Jenže tentokrát přišla z naší strany ještě reakce, když krásnou Kunstíkovu přihrávku bezpečně proměnil opět Jirka a dodal nám na přestávku potřebný klid.

Druhá půle byla zbytečně nervózní – probíhalo spoustu osobních soubojů a pan Kolesa (rozhodčí) měl plné ruce či spíše píšťalku práce, aby krotil emoce. Domácí nejprve dostali možnost zahrávat vymodlený pokutový kop, který však výborným zákrokem zlikvidoval po celý zápas spolehlivý Šális v naší brance. Druhou šanci však už využili a snížili na 2-4. Tvrdosti bylo hodně a domácím nakouskovaná a tvrdá hra vyhovovala. Naši hráči se pak opět soustředili na fotbal a bylo to poznat. Po Morisově přiťuknutí nebezpečně nacentroval Kunstík a domácí hráč si míč srazil do vlastní branky. Bylo takzvaně vymalováno :-). Další Kunstíkova chvíle přišla po faulu a našem přímém kopu, kdy nedal domácímu kapitánovi v brance šanci a zvýšil již na 6-2 pro nás! Nebezpečně potom centroval Moškec, ale skóre se uzavřelo až po krásné kombinaci Tom Kandl-Šafr-Moškec, kdy střílející Moris stanovil skóre na konečných 7-2 pro naše barvy. Následovala oslava s našimi skvělými fanoušky a konečně také vítězný pokřik v kabině. Jen tak dál!

 

Sestava: Šálek – Kabelka, Petříček Mir., Kosík, Kunst – Petříček Mar. (Moškvan), Písařovic, Karásek, Prokeš – Straka „C“ (Kandl), Plíšek (Šafránek)

 

Nejlepší hráč utkání: Petr Kunst – měl přímý podíl na 4 gólech, jen je třeba do budoucna trošku krotit emoce :-)