19. kolo OP: TJ Hostim - TJ Mikulovice 2-1 (1-1)

27.04.2015 10:19

TJ Hostim – TJ Mikulovice 2-1 (1-1).
V tomto kole čekal náš tým jeden z nejtěžších soupeřů v soutěži, proti kterému se nám výsledkově moc nedaří. Oba týmy nebyly komplet – na naší straně chyběli Šafránek, Lengál a jen pro případ největší nouze byl na lavičce připraven Moškvan. I tak se ale očekával napínavý souboj o širší čelo tabulky.
Ačkoliv naše hřiště nedovoluje hrát moc kombinačně, chtěli jsme hrát „náš“ fotbal s rychlým přechodem po stranách. To se chvílemi více, někdy méně, dařilo. Od počátku byla však hra, díky úzkostlivě pískaným zákrokům na obou stranách, naprosto rozkouskovaná. Hosté od počátku vůbec nespěchali, a tak se na hřišti objevil oku nelahodící pochoďák. První povedenou akci hostů zatáhl Fiedler a jeho přistrčení proměnil střelec hostů se štěstím ve vedoucí gól. Od této chvíle bylo tempo rozehrávek hostů doslova šnečí a my museli jí na zteč! Po nebezpečné hlavičce Jiřina se uchytila ve 20. minutě další akce, kdy Martin Kabelka našel opět Jiřina, ten prostrčil na střelce posledních týdnů Jožina, který se nemýlil. Naši hráči zvýšili aktivitu a jen těsný ofsajd znemožnil Pavlovi postupovat sám na branku. Hosté hrozili pouze po standardních situacích, zahrávaných velezkušeným Fialou a také po dlouhých autech, které nám ze začátku dělali problémy a dvakrát musel perfektně zasahovat Peťa v brance. My jsme ještě zkusili několik střel z dálky, které však dobře chytajícího Marka Elise nemohli překvapit.
Do druhé půle jsme vstoupili obrovskou šancí Mattyho, kterému však míč v poslední chvíli uskočil a jemu se tak nepodařilo usměrnit jej tím správným směrem. Pak se ale obraz hry vrátil k tomu z první půle. Spousta přerušení, nákopů a naše snahy, které nevedly k vytouženému cíli. Několik zajímavých pološancí jsme ještě nevyřešili dobře, ale nakonec jsme se 10 minut před koncem přece jen dočkali. Po rychle rozehrané standardce našel Martin Kabelka milimetrově hlavu Jirky Plíška, který nás poslal do vedení. Hosté se zlobili, protože hlavní rozhodčí domlouval těsně před rozehráním jejich obránci, který pak vzadu chyběl. Gól ale samozřejmě platil a na hřišti byla vidět velká změna. Najednou chtěli hosté hrát, a začali mnohem více otevírat obranu. Největší šanci tak měl v závěru Tony, který nevyužil přečíslení po rychlém útoku a nechal tak všechny v napětí až do posledních minut. V těch jsme přestáli ještě nějaký ten roh a bezpečně si tak došli pro další 3 body. Tyto beru jako opravdu vydřené.
Nejlepší hráč utkání: Martin Kabelka – výborně splnil své obranné povinnosti a navíc je hodně důležitý při hře dopředu. 
Sestava: Dohnal – Kabelka, Petříček Mir., Kosík, Zejda – Novák, Karásek, Písařovic, Petříček Mar. – Řeřucha (Plíšek), Straka 
PS: Mikulovičtí prohru „trošku“ neunesli. Byli zvyklí, že zápasy s námi pro ně znamenají 3 body, ale tentokrát narazili. Bohužel ne vždy se dá s posunem termínu vyhovět, o to složitěji v situaci, kdy bychom pak sami neměli hráče. Mimochodem, kdybychom měli odkládat zápasy pokaždé, když část týmu „poruší životosprávu“, tak možná neodehrajeme ani kolo:). Zajímavé však je, že to byl problém až po zápase... Když srovnám mikulovický výkon a chuť hrát například s IE Znojmo „B“, tak je to 100 a 1. Tým, který mluví o postupu, by se mohl prezentovat trochu jiným fotbalem a zejména chováním! To ze strany Mikulovických ve srovnání se zbytkem okresu značně pokulhává...