3. kolo přineslo cennou výhru!

27.08.2018 08:13

TJ Hostim – Sokol Dobšice „B“ 2-1 (2-1)

Rezerva Dobšic k nám přijela jako dosavadní lídr tabulky a nás tak čekal těžký zápas. Bohužel jsme museli opět dost improvizovat se sestavou, v níž chybělo několik tradičních opor. Kluci to ale zvládli na jedničku a těší nás, že už na pár minutek naskočil po roční pauze i Kunstík. Kéž by se nám marodi vraceli co nejdříve.

Na soupeře jsme vlétli od počátku a už ve 3. minutě jsme mohli jít do vedení – Stráča však místo zakončení zvolil přihrávku, což nebylo dobré řešení. V 6. minutě hosté předvedli přímočarou akci zakončenou ostrým centrem a důrazným zakončením – 0-1! Trochu nás to po slibném úvodu zaskočilo, ale po chvíli jsme se „otřepali“ a zase se začali více tlačit do útoku. Naše akce byly nebezpečné, hosté hráli zejména ve středu pole výborně kombinačně, a tak se bylo na co dívat. Vyrovnat jsme dokázali po nenápadné akci, kdy Stráča chytře pustil míč na Mirdu, který se z 22 metrů nemýlil a trefil se přesně k tyči. To nás povzbudilo a náš tlak vyvrcholil po chvíli i dalším gólem. Aktivně hrající Mira Boráň udržel míč, a po bleskové kombinaci se zjevil sám před prázdnou bránou Stráča a samozřejmě si věděl rady a poslal nás do vedení. To už vydrželo do poločasu a my mohli jít do kabin nabrat síly.

Věděli jsme, že nás ve druhé půli čeká těžká „šichta“, a tak jsme vycházeli z perfektní obrany a chtěli přidat nějakou pojistku po brejku. Jedinou velkou šanci si hosté vypracovali hned v úvodu druhé půle, kdy ale nezvládli zakončení. I nám se okénka k rozhodnutí naskýtala – asi nejblíže byli ke gólu Mira Boráň a v samém závěru Peťa Kunst. Drama se ale odehrávalo až do konce. Dobšičtí byly kombinačně výborní, ale musíme naše hráče pochválit za velkou bojovnost a nasazení, které dnes stáli za naší cennou výhrou.

Sestava: Šálek – Moškvan, Zejda L., Kosík, Kratochvíl – Novák, Petříček Mir., Písařovic, Zejda O. (Kunst) – Straka „C“, Boráň (Taflíř)

Nejlepší hráč utkání: Josef Novák – velké množtví akcí, centrů a vyhraných soubojů ​