5. kolo OP: Sokol Jaroslavice "A" - TJ Hostim 1-3 (0-1)

10.09.2014 09:18

Sokol Jaroslavice "A" - TJ Hostim 1-3 (0-1). Velmi cenné vítězství ze hřiště soupeře, který loni okupoval přední příčky tabulky.
Do utkání jsme vstoupili s několika změnami v sestavě. V brance se v 5. kole objevil již 3. brankář a v tomto ohledu jsme v okresním přeboru jistě raritou. Nutno dodat, že si Šális vedl opravdu jistě, ale začněme od začátku. Hned od prvních minut jsme byli na hřišti lepším týmem a domácí přehrávali jak v důrazu, tak v kombinacích. Nedařila se nám však finální fáze, kdy nás několikrát domácí zkušená obrana vystavila do ofsajdové pasti. Zvláště celá záloha však svou protistranu přehrávala a bylo jen otázkou času, kdy se prosadíme i gólově. To se podařilo po krásném průniku Stráči, který nakonec předložil před prázdnou branku Morisovi, který tak vsítil první soutěžní branku v našem dresu a poslal nás do vedení. Hosté hrozili jen z nákopů, které likvidovala naše obrana, nebo Šális v brance, který velmi dobře četl hru.
Druhá půle začala opět naší dobrou hrou a mírnou převahou, domácí však začali mnohem více zlobit. Největší šanci si vypracoval jeho typickým způsobem Jožka, ale chyběl kousíček... Po prostřídání na naší straně si hra musela chvíli "sednout" a domácí toho využili.Mezi 55. - 65. minutou nás začali přehrávat a dočkali se i vyrovnání, kdy se pěkně trefili k levé tyči bezmocného Šálise. Začínalo se od začátku a bylo otázkou kdo strhne vedení na svou stranu.V těchto okamžicích se začala opět výborně prosazovat naše záloha a vyústěním byl znovu gól z kopačky Morise, který utkání zlomil. Domácí vinou úzkého kádru dohrávali v oslabení a my mohli zápas v klidu dovést do vítězného konce. Naši výhru podtrhl po krásném vybojování míče Martinem Kabelkou po úniku Stráča a my mohli slavit premérovou výhru ze hřiště soupeře. Nutno dodat, že zaslouženou. Rozhnodl náš široký kádr a týmový výkon!

Sestava: Šálek - Petříček Mir. - Kabelka, Kosík, Lengál - Petříček Mar., Písařovic, Karásek, Horák - Straka "C", Plíšek. Lavička: Moškvan, Novák, Řeřucha, Sedláček, Palán, Keil.

Nejlepší hráč utkání: Martin Karásek