Bod z horké půdy!

26.08.2019 07:40

TJ Božice „A“ – TJ Hostim 1-1 (0-0)

Do Božic jsme odjeli se značně prořídlou soupiskou, ale také s odhodláním zlepšit výkon z minulého týdne a v neposlední řadě to hlavní – bodovat.

Hned v úvodu jsme domácí zatlačili a lob Standy ze 3. minuty skončil na tyči. Pak se hra vyrovnala, ale hrálo se bez šancí. Domácí měli více standardek, my chodili do rychlých protiútoků, ale chybí nám více kombinačního klidu a sebevědomí. Proto tak není divu, že se šlo do kabin za bezgólového stavu.

Hned v úvodu druhé půle podnikly Božice velmi nebezpečný útok, ale naše obrana fungovala tak jak jsme zvyklí. Domácí byli ve druhé půli mnohem více na míči a měli optickou převahu. Naštěstí měl jejich tradiční exekutor standardek Honza Kudlička, stejně jako náš Kunstík, stopku, a tak nebezpečí nepřicházelo. Víc se rodilo našich brejků. Dvakrát jsme o milimetry finální přihrávku netrefili, pak Kandlisovu hlavičku reflexivně vyrazil domácí góloš. Naše náznaky přetavil nakonec ve vedení krásným gólem Matty, který se skvěle uvolnil a ideálně trefil. Vedení jsme drželi s vypětím všech sil. Dva vynikající zákroky předvedl Šális, ale nakonec zaúřadoval sudí Pikart a 2 minuty před koncem daroval domácím penaltu, když si Jožin při obraném odkopu nastřelil míč do vlastní ruky. Domácí tuto akci dohráli, ale přestřelili. Sudí však po nějakých 5 sekundách ukázal na puntík, ze kterého se zkušený Švejdík nemýlil a vyrovnal. Škoda, že nám pan rozhodčí nebyl schopen vysvětlit, co písknul – prý není povinnen vysvětlovat co píská... Podivné, ale musíme si zvykat a být odolní. Utkání tak skončilo remízou, která je dle průběhu hry zasloužená. Doufejme, že se příští týden již sejdeme v plném počtu a zvládneme utkání proti TJ Suchohrdly.

Sestava: Šálek – Zejda L., Frühauf, Kosík, Kratochvíl – Novák, Karásek „C“ (Boráň), Písařovic, Kandl – Hokák (Moškvan), Petříček Mar.

Nejlepší hráč utkání: Martin Petříček – větral obranu, dal krásný gól a měl i další šance!