Důležité body z Prosiměřic!

29.09.2020 08:18

TJ Prosiměřice „A“ – TJ Hostim 1-3 (0-2)

 

Nedělní odpoledne patřilo fotbalovému výjezdu do Prosiměřic. Domácí mají dost kolísavé výsledky, ale jejich stoupající forma budila respekt. My se však ničeho nezalekli a první půli hráli s důrazem a chutí. Domácí hrozili rychlými protiútoky a my střídali jednoduché akce s těmi kombinačními. Úspěch po několika možnostech přinesla krásná kombinační akce, kterou napravo založil Lukyn a míč se přes Tonyho,Morise a Kapoše dostal ke Kandlisovi, který přetavil start v základní sestavě ve svůj třetí letošní gól! O chvíli později se po individuální akci milimetrově prosadil Kapoš a dal nám dvougólové vedení. Pojistku ještě mohl přidat Moris, ale nechal si gól na důležitější utkání :-). Nepískala se bohužel ani jasná penalta na Tonyho. Domácí měli několik náznaků, ale opravdu nám zatrnulo po bombě Šáry z přímého kopu, která málem zlomila tyčku! Poločasový výsledek ale zůstal 0-2.

Změna stran přinesla i změnu obrazu hry. Prosiměřičtí hru zjednodušili a hrozili rychlými náběhy. Po čtvrthodině se pak za jejich tlak dočkali odměny v podobě snížení, když se po nákopu dostal do samostatného úniku Novák a zakončil přesně. Poté nás čekalo dvacetiminutové peklo v podobě velkého tlaku domácích, kdy jsme odolávali díky skvělému výkonu celé obrany a Šálise. Několikrát míč poskakoval na brankové čáře, ale znáte to – když se daří, tak se daří. Po přečkání tlaku jsme zase hru trochu zvedli – výborně pomáhal Kapoš, který udržel snad každý balón a my jsme si tak mohli odfouknout. Navíc jsme začali být i nebezpeční, když právě po Kapošově centru neseřídil mušku Dejvíček. V 87.minutě ale přišlo rozhodnutí – na další Kapošovu nabídku si naběhl Tony a „dorazil“ domácí třetím gólem.

Musíme všechny pochválit za srdnatý výkon, kdy si hodně kluků šáhlo na dno sil. Příští týden se tak, pokud plukovník Prymula nevymyslí jinak, můžeme těšit na „posvícenský souboj“ s Božicemi, které mají stejný bodový zisk jako my! Takže pište do deníčku – SOBOTA 3.ŘÍJNA 15:00!

 

Sestava: Šálek – Pekárek, Frühauf, Kosík, Kratochvíl – Novák, Karásek „C“, Písařovic, Petříček Mar. (Kunst)  – Kapitán (Nedvědický), Kandl (Taflíř)

 

Nejlepší hráči utkání: Ondřej Kosík a Pavel Kapitán – oba vládli opačným pólům hřiště – nesmírná bojovnost a prodané zkušenosti. Pochvalu ale jak jsem avizoval výše zaslouží úplně všichni!