FC Mramotice - TJ Hostim 2-6 (1-3)

17.06.2014 14:40

FC Mramotice – TJ Hostim 2-6 (1-3).
Sestava: Dohnal – Zejda, Petříček Mir., Kosík, Moškvan – Novák, Pisařovic, Horák, Řeřucha – Straka „C“, Kašpárek. Lavička: Keil, Lengál, Šálek
Utkání v úmorném vedru, které jsme nad očekávání snadno zvládli
V neděli nás čekalo druhé utkání na venkovním hřišti, když jsme zajížděli do Mramotic. Místní „Bizoni“ nám na podzim sebrali bod a proto jsme i nyní čekali velmi těžký zápas. Ačkoliv počasí běhavému fotbalu nepřálo, hrál se celkem zajímavý fotbal a k vidění nakonec bylo i 8 branek. Vezměme to ale postupně... Úvod zápasu byl vyrovnaný, náš tým měl nějaké náznaky a hosté hrozili zejména velmi aktivním a šikovným Hlávkou. Do šancí jsme však domácí nepustili – obrana dirigovaná Mirdem a výborně hrajícími Lubošem a Moškem byla vlastně po celý zápas naprosto perfektní. Mohli jsem se tedy zaměřit více na útočení a brzy přišly i góly. Běžela 20´ když domácí mladý gólman špatně odkopl a Tony nabídnutou šancí nepohrdl a poslal nás do vedení. Kolem 30. minuty přišly další 2 trefy, nejprve se po skrumáži trefil Kosál a následně se ze samostatného úniku po výborné Tonyho přihrávce trefil Stráča. Varováním nám byla poslední minuta první půle, kdy se po střele z dálky radovali i domácí a my si situaci trochu zkomplikovali. Šlo se do kabin a všichni byli rádi, že se mohou trochu zchladit – vedro bylo opravdu úmorné.
Klid do našich řad však vrátil hned po nástupu na hřiště Stráča, který levou nohou propálil bezmocného strážce domácí svatyně. Aby toho nebylo málo, zkompletoval Stráča po Standově centru hattrick a rozjásal naše početné fanoušky popáté. Domácí hrozili jen zdálky, ale i tak se mohli radovat – na krásnou střelu do šibenice Peťa nedosáhl a musel tak podruhé kapitulovat. Ani tento gól námi nijak neotřásl a mohli jsme i zvýšit, když hlavně šance Šálise po gólu vyloženě volaly. Zdálo se, že se stav již nezmění, ale nakonec jsme se šestého zásahu dočkali. Premiérově se v našem dresu prosadil Laďa Lengál po pěkné kombinaci se Stráčou a splnil si tak gólovou výzvu a my ostatní se můžeme těšit na bedýnku:). Bylo 6-2 a pískal se konec. Náš tým odvedl super týmovou práci a všichni si šáhli na dno svých sil. Vybírat v tomto utkání nejlepšího hráče je nadlidský úkol, ocenění by si zasloužili snad všichni, ale protokolu dostát musíme... Přesto je nominace alespoň dvojitá:)
Nejlepší hráči utkání: Stanislav Horák, Antonín Písařovic