FK Hatě "A"_ TJ Hostim 2-5 (1-3)

17.06.2014 14:39

FK Hatě „A“ – TJ Hostim 2-5 (1-3).
Sestava: Dohnal – Zejda, Petříček Mir., Kosík, Moškvan – Novák, Pisařovic, Horák, Lengál – Straka „C“, Řeřucha. Lavička: Kašpárek, Palán, Šálek
Těžké utkání na výborném hřišti kvalitního soupeře.
Do Vrbovce, kde hraje svá utkání tým Hatí, jsme jeli s respektem, ale přesto nabuzení a nažhavení získat body. Na každé straně chyběl jeden důležitý hráč – kvůli kotníku je ze hry náš Matty, který povzbuzoval pouze z lavičky a hostům chyběl velezkušený stoper Petr Beno. Obě mužstva začala hned od začátku hrát rychlý a důrazný fotbal, takže se bylo na co dívat. První tutovka přišla na naší straně, ale Stráča trefil jen bezmocného brankáře, který ani nevěděl, jak míč vyrazil. Udeřilo tedy na druhé straně, kdy po pěkné kombinaci přišel přízemní centr do vápna a bylo 1-0 pro domácí. Tyto rychlé kontry nám v úvodu utkání dělaly velké problémy a několikrát se musel vyznamenat Peťa v brance. Po chvilce jsme shodili deku z obdržené branky a vrhli se za vyrovnáním. To přišlo po 8 minutách – zahrávali jsme rohový kop a Mirda byl nejvyšší a přesný 1-1! Hned o 3 minuty později potáhl míč Jiřin, odcentroval, míč výborně převzal Laďa a z hranice vápna trefil tyč, od které se míč odrazil k volnému Stráčovi, pro kterého nebyl problém skórovat 1-2. Aby toho nebylo málo, za další 3 minuty prošel od poloviny hřiště znovu Stráča, vyhnul se gólmanovi a ve 36. minutě nás poslal do dvoubrankového vedení. Cílem bylo dohrát v klidu poločas, ale ještě se děly věci. Aktivní domácí hráč Kropáček vlétl do vápna, kde mu Jožin vypíchl míč, ale i přesto se pískala penalta. Peťa byl však vynikající... Těsně před přestávkou navíc musel do sprchy domácí hráč, který po zbytečném zákroku dostal druhou žlutou kartu a situace pro nás byla ještě růžovější.
V kabině jsme si řekli, že budeme pokračovat v aktivní hře a nedbat na to, že soupeř hraje pouze v 10. Začátek druhé půle byl přesto naprosto vyrovnaný a nadále se hrál pěkný rychlý fotbal. Skórem tedy posunul až v 61. minutě Jiřin, který po pěkném Tonyho průniku nedal domácímu brankáři šanci. Hned za 4 minuty však přišel druhý pokutový kop pro domácí. Hodně přísné, ale nenaděli jsme nic. I tentokrát se Peťa míč našel, ale stačil ho jen posunout k tyči. Ani tento gól však s námi nijak neotřásl, hráli jsme více zezadu a domácím docházeli na velkém hřišti síly. V 74. minutě pak přišlo parádní Jožinovo zakončení a jeho typický lob alá Karel Poborský 2-5! Bylo rozhodnuto a utkání se v poklidu dohrálo. Musim poděkovat všem hráčům za předvedený výkon a našim věrným divákům, kteří nám prakticky vytvořili domácí atmosféru.
Nejlepší hráč utkání: Petr Dohnal