Fotbal Jevišovice "B" - TJ Hostim 4-3 (3-1)

17.06.2014 14:35

Fotbal Jevišovice „B“ – TJ Hostim 4-3 (3-1).
Sestava: Dohnal – Šálek, Petříček Mir., Kosík, Moškvan – Novák, Pisařovic, Horák, Řeřucha - Straka „C“, Petříček Mar. Lavička: Novotný, Sedláček, Keil
Divácky jistě zajímavé utkání s lepším koncem pro domácí.
V Jevišovicích nás čekalo „milé“ uvítání, kdy jsme poprvé jako trenéři zaplatili vstupné. Je jistě nezvyklé, že s týmem jedou 3 trenéři a vedoucí mužstva, tak doufám, že dvě hozené padesátikoruny byly řádně vykázány a pomohou rozvoji jevišovické kopané. Za sebe mohu říct, že jsem byl v Jevišovicích letošní jaro naposledy, protože toto mi přišlo jako vrchol ubohosti. Domácí „B“ tým je kvalitní a řada jeho hráčů se dokázala prosadit i do „A“ mužstva, a tak nás čekalo těžké utkání. Náš tým se s absencemi vyrovnal celkem dobře, ale více ze hry měly v prvním poločase domácí. Přesto jsme šli do vedení, když Matty krásně zatočil přímý kop a nedal domácímu strážci svatyně šanci. Bohužel už za chvíli bylo vyrovnáno. Domácí Kráčman si chytře pokryl míč a po sestřelení naším obráncem nemohlo následovat nic jiného než penalta, kterou s jistotou proměnil Kahoun. Po chvíli bylo ještě hůř. Domácí Kubíček byl důrazný a přesný, stejně tak jako o chvíli později Peřinka. My jsme mohli korigovat, ale Tony trefil pouze tyč. Bylo 3-1 a šlo se na poločasovou pauzu. 
V té jsme si řekli, že nemáme co ztratit a vlétnem do druhé půle se snahou výsledek zvrátit. Bohužel hned z první akce jsme opět inkasovali, po krásném úniku Kráčmana a dorážce Částka. Od té doby jsme ale domácí přehráli, a i když některé šance zůstaly nevyužité, dokázali jsme utkání pořádně zdramatizovat. Nejprve snížil Stráča na 4-2 a v 70. minutě Jožin dokonce na 4-3. Čekalo nás ještě dvacet minut, ale domácí dobře a pozorně bránili a vítězství si pohlídali. Za druhou půli mám jen slova chvály, ale v té první jsme mohli být mnohem aktivnější, tam jsme byly zakřiknutí a nepředvedli jsme hru v našich možnostech. Ačkoliv by byla dělba bodů zasloužená, slavili domácí, ale my se vzhledem k tomu v jaké sestavě nastoupili, nemáme za co stydět. Krásně jsme si vyzkoušeli, že se dá hrát i proti soupeři, za který až na výjimky nastoupili hráči, kteří se vyzkoušeli i vyšší třídy. Největší odměnou pak musel být potlesk fanoušků i po prohraném utkání. Nakonec musím pochválit i rozhodčího Richtera a jeho asistentku a asistenta. Pan Richter utkání, které svou rychlostí a nasazením určitě převyšovalo úroveň III. třídy zvládl a jeho férový přístup je příkladný.
Nejlepší hráč utkání: Stanislav Horák