Hrádek dobyt!

14.09.2020 08:26

TJ Hrádek – TJ Hostim 1-2 (0-2)

V Hrádku nás jako vždy čekalo příjemné prostředí s příjemnými funkcionáři a vstřícným přístupem. Čekal nás ale taky velmi silný soupeř, který oproti minulým letům omladil sestavu a předvádí pěkný běhavý fotbal. Proto se hrálo bojovné, vyrovnané, divácky velmi atraktivní utkání se šancemi na obou stranách. My naštěstí proměnili o jednu víc, a proto vezeme domů 3 body. Ale postupně…

Do utkání vstoupili lépe domácí a hned v první minutě likvidoval Chochyn jejich velkou šanci! Pak už jsme se lépe koncentrovali, ale opticky byli domácí deset minut v tlaku. Pak jsme začali zlobit i my a brzy přišly i šance. Tu první jsme nevyužili, ale další atak už ano – Kapoš výborně podržel balón, předložil Morisovi a ten krásnou střelou přeloboval zkušeného Heneše v domácí brance! Hra se vyrovnala, rozehrávku Hrádku skvěle narušoval výborný Dejvíček a i ostatní makali opravdu na 100%. Smolný moment přišel po půlhodině hry, kdy si Tony při snaze odkopnout míč nastřelil ruku a k překvapení všech (pravidlo platí „jen“ 2 roky) se pískala penalta. Jenže Chochyn se předvedl i tentokrát! To nám vlilo další šíly do žil a hned v zápětí vyzval Dejv přihrávkou ke krásnému sólu Kapoše, který se uvolnil přes stopera Hrádku a krásně uklidil míč k tyči 0-2! Nervozita na hřišti trochu rostla, domácí nedali ještě jendu zajímavou šanci, a tak se šlo do kabin za našeho dvoubrankového vedení.

Druhý poločas byl také fyzicky náročný a bylo vidět, že všem trochu ubývají síly. Domácí měli plnou lavičku, my dnes ne, ale obavy se naštěstí nepotvrdily. Ač musíme sportovně uznat, že šancí si Hrádek vypracoval o něco víc. Prosadil se však jen díky šťastné brance Bobora, ke kterému se míč dostal po několika odrazech. Další výborné zákroky předváděl jistý Chochyn a obdiv sklidil i od domácích diváků při zákroku u volného přímého kopu domácích. My mohli v závěru rozhodnout, ale Kandlis, ani Jožka své šance nedali. U Jožina bych chtěl ještě smeknout – co ten za celý zápas v jeho letech naběhá a nic nevypustí! A to se na něm tradičně během zápasu otočí 2-3 protihráči :-). Včera bych ale mohl pochválit všechny, kluci dřeli jako tým a to je nejdůležitější. V poslední minutě zápasu se do úniku ještě vrhli hrádečtí, ale Frygy po devadesáti minutách předvedl takový sprint, že už jen za něj jsme prohrát nemohli! Pískal se konec a my máme další důležité a cenné body. Ty musíme příští týden potvrdit na domácím hřišti proti Práčím.

 

Sestava: Chocholouš – Pekárek (Boráň), Frühauf, Kosík, Kratochvíl – Novák, Karásek „C“, Písařovic, Svoboda – Kapitán (Moškvan), Taflíř (Kandl)

 

Nejlepší hráč utkání: Miroslav Chocholouš – chycená penalta a další jisté zákroky. O cenu si dnes ale říkalo hooodně hráčů, tak příště :-)