Když pálí Zvěrkovice…

03.09.2018 08:53

FK Práče „A“ – TJ Hostim 3-5 (2-4)

Na krásném hřišti v Práčích nás čekal nažhavený domácí tým, který se opírá jak o zkušené hráče, tak o nadějné mládí. Nás se po dlouhé době sjelo 17, včetně navrátilce Mattyho, což se pro vývoj zápasu ukázalo jako klíčové.

Domácí se od začátku snažili vzít taktovku do vlastních rukou, ale srážely je nepřesnosti. My byli rychlejší a důraznější. Navíc všechny naše akce byly nebezpečné a dělaly práčským velké problémy. Po jednom z těchto rychlých brejků přidržel míč Stráča – naservíroval Mattymu a ten přesnou střelou rozvlnil poprvé síť za mladým brankářem domácích. O chvíli bylo ještě veseleji – při důrazném napadání jsme získali míč u vápna domácích, Mirda přistrčil Stráčovi a bylo 2-0. Nás to trochu uspokojilo a hru jsme přenechali domácím. Ti nás pořádně zmáčkli, a po několika nevyužitých šancích se jim podařilo i snížit na 1-2, když jsme vzadu trochu zaspali. Domácím narostla křídla a v této fázi zápasu nás mačkali jako citron. Jejich snahu uťala až krásná akce Mattyho, který si navedl míč do středu hřiště a dal nám zase „dvougólový klid“. Navíc po chvíli dovršil po Stráčově akci hattrick a my byli v euforii. Tu trochu před odchodem do kabin zchladil domácí Kosec, který snížil na 2-4.

Druhá půle začla opatrně, domácí byli více na míči a my vyráželi k brejkům. Když se hra vyrovnávala, dostali domácí možnost zahrávat pokutový kop, který zkušeně proměnili a vypadalo to na drama. Naštěstí máme ty „ruské“ střelce… Stráča zůstal po rohovém kopu trestuhodně sám sám a věděl si rady. Skóre 3-5 už se do konce přes příležitosti na obou nezměnilo a my si tak připsali důležitou výhru. Nutno dodat, že všichni co se dostali postupně do hry rozhodně nezklamali a odvedli co jsme po nich chtěli. Pochvalu ale za bojovnost zaslouží všichni, protože předvádíme týmové výkony, a to je dobře. Jen tak dál…

Sestava: Šálek – Moškvan, Fruhauf, Zejda L., Kratochvíl – Petříček Mar. (Schwarz), Kosík, Písařovic, Zejda O. (Boráň) – Straka „C“ (Kunst), Petříček Mir. (Taflíř)

Nejlepší hráč utkání: Martin Petříček – přišel, viděl, zvítězil :). Ačkoliv by si dnes ocenění zasloužio více hráčů, nelze volit jinak!