Krutý výsledek s podivnou pachutí...

20.05.2019 08:43

Sokol Jaroslavice „A“ – TJ Hostim 5-0 (3-0)

Půl hodinky po sobotním poledni nás čekal vedoucí tým okresního přeboru. Od úvodních minut se hrál solidní fotbal a my za domácími vůbec nezaostávali. Naopak dva Mattyho průniky skončily na tyčích domácích! Ti hrozili pouze přes svého snajpra Holcmana, který byl nesmírně aktivní, chodil si pro míče a byl je schopen udržet. Hlavní sudí se rozhodl vychovat naše hráče k tomu, aby neřekli na hřišti jediné slovo, což nikdo moc nechápal a atmosféra houstla. Faul na Kosála se nepískal, ale běžný souboj před naším pokutovým územím ano... Krásná střela přinesla domácím vedení a nám frustraci. O chvíli později domácí hráč rukou sklepl vysoký balón, ale k našemu podivu se opět hrálo dál a rychlý brejk znamenal stav 2-0. Poté jsme opět párkrát zahrozili, ale bohužel nám tentokrát souzeno nebylo. Navíc v poslední minutě nechali naši obránci za sebou hráče domácích v ofsajdové pozici, ale hrálo se dál a bylo 3-0.

Do druhé půle jsme šli s odhodláním zápas dohrát a zkusit jej třeba i zdramatizovat, což se nepovedlo. Domácí se prosadili po rohovém kopu a bylo rozhodnuto. Mnohem víc nás může mrzet situace ze 60. minuty, kdy okopávaný Tony dohrál hráče domácích a musel do sprch. Hráči cítili další křivdu – rozhodčí se v tu chvíli díval na úplně opačnou stranu a zákrok vidět nemohl. O faul se však jednalo. Škoda, že kartou nebyl oceněn i zákrok na našeho gólmana v první půli... Zápas jsme museli dohrát a dotrpět. Šancí už moc nebylo, ale přesto domácí střelec přidal ještě svou čtvrtou branku z dalšího přímáku a stanovil tak konečné skóre 5-0. Krutá prohra, ale hlavně zkažené odpoledne. Někdy je ku prospěchu věci potlačit své ego. Domácím gratulujeme, předvádí dobré výkony a zaslouženě jsou na špici. My se musíme poučit a zvednout hlavy – čekají nás 4 poslední zápasy sezóny, tak je potřeba zabodovat a udržet se v popředí tabulky.

Sestava: Šálek – Kunst, Fruhauf, Kosík, Kratochvíl – Hověz (Moškvan), Zejda L., Písařovic „C“, Petříček Mar. (Taflíř) – Kandl (Boráň), Vlk

Nejlepší hráč utkání: Ondřej Kosík – Ondra bojuje a je aktivní, jen tak dál!