Na úvod doslova vydřené 3 body!

12.08.2019 07:56

TJ Prosiměřice „A“ – TJ Hostim 2-3 (1-0)

První zápas nového ročníku okresního přeboru nás zavedl do Prosiměřic. Na místní tým dlouhodobě neumíme, a tak jsme do zápasu vstupovali s respektem, ale také s odhodláním historii trochu změnit. Úvod zápasu byl vyrovnaný a přinesl náznaky šancí na obou stranách. My museli brzy sáhnout do sestavy, když musel ze hry Moris. Od tohoto okamžiku začali domácí více přebírat otěže zápasu a byli opticky lepším týmem. Díky naší liknavosti pak šli i do vedení střelou zpoza vápna. Bohužel o chvíli později bylo ještě hůř, když se nechal vyloučit Kunstík a my do konce poločasu víceméně jen uhlídali jednobrankové manko.

Do druhé půle jsme šli s odhodláním udržet co nejdéle stav 1-0 a pokusit se hrozit z brejků. Naše předpoklady ale vzaly brzy za své, když jsme po další chybičce inkasovali podruhé. Nebylo nač čekat, zamíchali jsme sestavou a začali hrát na velké riziko. Vyplatilo se! Po napadání se s míčem výborně uvolnila naše staronová posila Standa a s přehledem zakončil a snížil na 2-1. Domácí trochu znervózněli, ale s výhodou jednoho muže v poli byli stále více na míči a my běhali. Náš čas však ještě přišel. Dlouhý aut Míry Boráně prodloužil Standa „do ohně“, kde nejvýše vyskočil Tony a srovnal! Prosiměřičtí vrhli všechny síly do útoku, ale my se zase stáhli a hráli na brejky. Po jednom z nich se expres Matty prohnal až do šestnáctky soupeře, kde byl sestřelen ze zadu a kopala se penalta. Tu Tony bezpečně proměnil a poslal nás do vedení. Čtyřminutové nastavení bylo nekonečné, ale kluci to zvládli a my tím získali první tři důležité body!

Sestava: Šálek – Kunst, Frühauf, Kosík, Kratochvíl – Novák, Karásek „C“ (Kandl/Petříček Mir.), Písařovic, Zejda O. (Boráň)  – Horák (Moškvan), Petříček Mar.

Nejlepší hráč utkání: Stanislav Horák – přinesl klid, přehled a důraz – jen tak dál!