Nervózní zápas rozhodl jediný gól

04.06.2019 08:27

Družstevník Starý Petřín – TJ Hostim 0-1 (0-0)

V sobotu jsme zajížděli na půdu našeho tradičního rivala do Starého Petřína. Jako vždy se dal očekávat nervózní zápas plný osobních soubojů a vypjaté atmosféry. To se také vyplnilo. Fotbal se hrál spíše podprůměrný, obě mužstva hrála spíše zezadu a čekala vyčkávala. Naše dvě slibné akce zastavilo ofsajdové postavení, málo jsme využívali hry po zemi, kterou jsme domácí přehrávali. Petřínští měli převahu ve vzdušných soubojích, a tak hrozili zejména po standardních situacích výborně rozehrávaných Milanem Popelkou. Vyložené šance jsme se ale za celý poločas nedočkali, zato bylo k vidění několik opravdu kontroverzních rozhodnutí zmateného sudího Pikarta, nad kterými krotily hlavou obě střídačky.

Do druhé půle jsme šli s odhodláním zápas rozhodnout, protože jsme cítili, že máme v tomto utkání větší kvalitu. Hra se ale moc nezměnila, jen nervozity přibývalo. Postupně ale přicházely i šance, a to zejména na naší straně. Nejdřív se sám na brankáře domácích řítil Mira Boráň, ale neuspěl. Pak už to však přišlo – Hovi posadil krásný centr na Jožinovu hlavu a my šli do vedení. Domácí hned zvýšili aktivitu, ale jejich branka nebyla uznána pro ofsajd. Nervozita opět přibyla. Za druhou žlutou šel ven Kunstík a my se mohli bát. Paradoxně v tu chvíli přicházely naše největší šance... Matty však nejprve nezakončil sólový únik a po chvíli nespadla do brány ani penalta. Domácí žili a zlobili, tentokrát ale nebyli tak nepříjemným soupeřem, jak jsme čekali a zápas tak přes pětiminutové nastavení skončil naší výhrou. Fotbal moc líbivosti nepobral, ale výhra z Petřína je cenná!

Příští týden nás čeká poslední domácí utkání proti týmu Litobratřic, kde budeme chtít 3 body z venku potvrdit.

Sestava: Šálek – Kunst, Fruhauf, Kosík, Kratochvíl – Novák, Karásek „C“, Zejda O., Petříček Mar. (Taflíř) – Kandl (Boráň), Hověz (Moškvan)

Nejlepší hráč utkání: Josef Novák – rozhodující gól a tradičně spolehlivý výkon