O vítězství jsme rozhodli v závěru

27.05.2019 19:19

TJ Hostim – FK Znojmo „B“ 3-0 (0-0)

Naším nedělním hostem byli hráči FK Znojmo, kteří přijeli v sestavě se zkušenými hráči i nadějnými mladíky. Nám se sestava trochu drolí, ale kluci zápas zvládli i přes docela razantní změny. Nutno dodat, že hosté přijeli hrát fotbal a jejich výkon byl hodně sympatický. Když trochu odbočím – v nižších soutěžích nás vždy záložní týmy děsily, ale v okrese předvádí jak Dobšice, tak právě Znojmo dobrý fotbal a jsou soupeři, se kterými se hrají pěkné zápasy. Ale zpátky k zápasu...

První půle byla vyrovnaná s náznaky šancí na obou stranách. My hrozili zejména po kombinacích, které řídil navrátilec Moris, hosté spíše po brejcích, které jsme jim občas nabídli svými chybami. Výborně také rozehrávali přímé kopy, ale naštěstí jsme čisté konto celkem bez problémů uhájili. Naši asi největší šanci měl Hovi, který přehodil brankáře, ale trefil jen břevno! Gól mohl dát i Kandlis, ale ani tomu tentokrát přáno nebylo. Vyrovnaný výkon znamenal i vyrovnané poločasové skóre.

Druhou půli jsme zvládli mnohem lépe než první – byli jsme aktivnější a postupně přicházeli i šance. Míče však létaly mimo tyče a neprosadil se ani Mira Boráň, který postupoval sám na bránu. Bylo jasné, že rozhodne první vstřelený gól. Ten nakonec přišel v 70. minutě, kdy Vlčis obešel brankáře hostů, zkušeně počkal a předložil Morisovi milimetrovou přihrávku – konečně vedení a uklidnění do našich řad. Hosté se pak na chvíli vzepjali, ale jejich útočné snahy utnul Ondra, který levačkou propálil Rehbergera podruhé a bylo rozhodnuto. Rozhodnuto, ale rozhodně ne hotovo. Fotbalovou lahůdku předvedl ke konci ještě David Taflíř, který si pohrál se třemi obránci a chladnokrevně stanovil konečné skóre. Konec dobrý všechno dobré, říká se... Já jen doufám, že se na příště někdo uzdraví, abychom mohli se ctí odehrát utkání na horké Petřínské půdě, proti místnímu týmu, proti kterému se nám dlouhodobě příliš nedaří.

Na závěr bych chtěl vyzvednout vynikající výkon Pana rozhodčího Šachla! Po minulém týdnu to byl opravdu balzám a všichni se shodli, že je radost pod jeho vedením hrát. Komunikativní, lidský, slušný – klobouk dolů a děkujeme!

Sestava: Šálek – Kunst, Fruhauf, Kosík, Kratochvíl – Hověz, Karásek „C“, Zejda O., Zejda L. (Boráň) – Kandl (Moškvan), Vlk (Taflíř)

Nejlepší hráč utkání: Martin Karásek – velký přínos do středu pole, snad vydrží zdraví :-)