Parádní týmový výkon přinesl vysokou výhru!

24.08.2020 09:56

TJ Hostim – FK Znojmo „B“ 6-3 (4-1)

Jelikož se hrál v sobotu nohejbal, přesunuli jsme za vstřícného postoje hostů utkání 3. kola OP na nedělní odpoledne. Hráči znojemského FK dojeli se sestavou plnou mladých nadějí, ale i velezkušenými Janem Pasekou a Danielem Černým. Nás tentokrát dost potrápili absence, ale i tak jsme do zápasu vstoupili výborně – hráli jsme s chutí, hýřili aktivitou a bylo vidět, že se kluci fotbalem baví. Celé to hned v první minutě umocnil Matty, který nás uklidnil pěkným gólem. Hostům se trochu roztřásla kolena a my byli v tlaku. Udrželi jsme vpředu spoustu míčů a znojemské přehrávali. Proto na sebe nenechal čekat ani druhý gól. A ten se povedl – odražený centr si našel Mirda Svoboda a nechytatelným volejem rozjásal publikum! Mira celkově hýřil aktivitou a odměnou mu po chvíli byl i další gól, který vyústil z důrazného napadání. Při vedení 3-0 jsme trochu polevili a uspokojili se. Hosté nám však ukázali, že do útoku umí – rychlý průnik jsme zastavili jen za cenu penalty, Marek Bálka ji proměnil precizně a nedal jinak jistému Chochynovi šanci. My však ještě vrhli sílu do útoku a do poločasu opět zvýšili na rozdíl 3 branek. Rychlou akci po křídle výborně doplnil skvěle hrající Kapoš a rodoval se z první soutěžní branky v našem týmu!

Do druhé půle jsme chtěli vstoupit aktivně, ale stal se pravý opak – hned ve 46. minutě jsme lacino inkasovali a hosté začali cítit šanci. Hra byla rozháraná, plná nákopů. My museli vystřídat a oba nově příchozí hráči se uvedli zajímavými šancemi. Byli to však opět hráči Znojma, kteří se po rychlé akci prosadili gólově a začalo být zaděláno na drama. Uklidnil nás ale zase kapitán! Ne Pavel, ale ten s malým „k“ J. Moris si postavil přímý volný kop a korunoval svůj parádní výkon veledůležitým gólem! Bylo po zápase a k vidění byly spíše emoce. Když už se skoro pískal konec dočkal se gólové odměny také tradiční dříč Jožin, který s nasazením vlastního zdraví završil skóre na konečných 6-3!

Krásný vstup do sezóny, velmi dobrý výkon a získané body nám dávají klid, ač nás příští týden čeká velmi náročné utkání v Rakšicích. Tak nám držte palce, nebo lépe dojeďte fandit!

 

Sestava: Chocholouš – Pekárek, Frühauf, Kosík, Kratochvíl – Novák, Karásek „C“, Kandl (Taflíř), Svoboda (Zejda L.)  – Kapitán, Petříček Mar.

 

Nejlepší hráč utkání: Martin Karásek – mezi několika nadstandardními výkony volíme Morise, který hrál s radostí a radost rozdával J