Posvícenské utkání jsme zvládli!

11.10.2021 08:26

TJ Hostim – FC Rakšice „A“ 5-1 (1-1)

 

Posvícenské utkání nás zastihlo v nečekaně prořídlé sestavě – zranění nepouští na hřiště Pekyho, Frygyho, Miru Svobodu, Šálise a Stráču, nebyli ani Kandlis, Davic a Kunstík, a tak jsme vyslali na zteč asi nejstarší útok okresního přeboru Mirda-Kapoš.

Od samého začátku ale bylo jasné, že bychom měli být lepším týmem a hosty přehrát. To se opravdu dařilo a šance přicházeli od prvních minut. Několik jsme jich nevyužili, ale pak se dostal do úniku Mirda a zkušeně nás poslal do zaslouženého vedení. Poté jsme měli několik dalších příležitostí, ale nepodařilo se je vyřešit úplně optimálně. Hosté zlobili jen velmi zřídka dlouhými nákopy. Bohužel jsme jeden z nich nepohlídali a nechali si dát zbytečný gól. Poté jsme trochu znervózněli a utkání se vyrovnalo. Na konci první půle došlo k nešťastnému momentu, kdy si Tony po souboji poranil ruku a musel střídat.

Úkol pro druhý poločas byl jasný – co nejrychleji vstřelit gól a posvícenské utkání zvládnout. Jak jsme si v kabinách řekli, tak jsme udělali. Hned v úvodu se krásně od lajny protáhl Matty a vrátil nám vedení. Utkání jsme ovládali a těšili se na další góly, které přicházely a byly opravdu nádherné. Třetí přidal po centru z levé strany Kapoš, čtvrtý po neskutečném rozebrání rakšické obrany Mirda! Této akci předcházel Jožinem vybojovaný téměř ztracený míč. Právě Jožin byl i posledním střelcem, když se dostal do úniku a jeho typickým lobem dokonal skóre utkání! Diváci byli spokojení a kluci sklidili zasloužené ovace.

Na závěr podzimu nás čekají poslední 3 důležitá kola, v nichž se utkáme s tabulkově blízkými týmy – nejdříve zajíždíme v neděli dopoledne do Dobšic a půlsezónu uzavřeme dvěma zápasy doma, když přivítáme vedoucí Moravský Krumlov a na závěr Práče. Tyto zápasy rozhodnou o tom, zda se udržíme v popředí tabulky. Budeme rádi za vaši další podporu.

 

Sestava: Chocholouš – Kratochvíl, Kosík, Karásek D., Karásek Z. – Novák, Karásek M. „C“, Písařovic (Zejda O.), Petříček Mar.  – Kapitán (Zejda L.), Petříček Mir.

 

Nejlepší hráči utkání: Petříčkovic kluci – Mattymu i Mirdovi tyhle zápasy sedí. Mirda je hecíř a Matty se po pauze rozehrál do své obvyklé formy a opět rozdává radost :-)