První zápas se výsledkově nevydařil

11.08.2014 07:56

Sokol Dobšice "B" - TJ Hostím 4-2 (1-2). V prvním utkání v okresním přeboru jsme zaplatili nováčkovskou daň. Ačkoliv jsme byli v utkání lepším týmem, domácí nás předčili v efektivitě a důrazu před brankou.
Přestože počasí fotbalu moc nepřálo, hrálo se od začátku ve svižném tempu a oba týmy chtěli strhnout vedení na svou stranu. Do naší první šance se dostával Plíšek, ale domácí obránce dobře zasáhl, a tak se naším prvním střelcem stal po krásné Morisově přihrávce Stráča, který nás poslal na konci první čtvrthodiny do vedení. Nadále se hrála otevřená partie a domácí toužili po vyrovnání, kterého se dočkali z nenápadné akce, kdy dobšický hráč přeloboval z úhlu hlavou Peťu. Velké šance jsme si však nadále vytvářeli my - po dalším krásném Morisově vysunutí šel sám na brákáře Stráča, ale akci překombinoval, za chvíli si stejně vedl Matty a bez gólu skončil i Mattyho průnik. Do šatny jsme ovšem přeci jen šli s vedením, když Morisovu přihrávku přetavil v gól Jirka Plíšek.
Druhá půle začala tak jak první skončila. Naše šance neproměnili Stráča, Moris ani Mirda a přišel trest - po rohovém kopu se nekompromisně z malého vápna prosadili domácí a vyrovnali. Utkání se vyrovnalo i herně bylo otázkou, kdo strhne vedení na svou stranu. Bohužel se to podařilo se štěstím domácím, když po přísném přímém kopu naši hráči ve zdi ztečovali střelu přímo na kopačku domácího hráče, které věděl co s míčem... Vrhli jsme všechny síly do útoku ve snaze vyrovnat, ale domácí dobře bránili a do větších šancí nás nepouštěli. V poslední minutě navíc přišel trest v podobě nákopu domácích a dokonání jejich šťastného vítězství.
Náš tým si za předvedený kolektivní výkon bod jistě zasloužil, ale na to se historie neptá. Body si musíme vybojovat lepší produktivitou a větším důrazem před oběma brankami. Poděkování za předvedený výkon patří všem zúčastněným na hřišti i v hledišti. Naši fanoušci byli fantastičtí!
Sestava: Dohnal - Petříček Mir. - Kabelka, Kosík, Moškvan - Novák, Písařovic, Karásek, Petříček - Plíšek, Straka "C". Střídačka: Řeřucha, Palán, Sedláček.
Nejlepší hráč utkání: Martin Kabelka - svoje první utkání mezi muži zvládl s přehledem a doufám, že bude minimálně v takových výkonech pokračovat!