Souboj o třetí místo je náš!

06.05.2019 10:26

FC Rakšice „A“- TJ Hostim 0-2 (0-0)

Do Rakšic jsme odjeli s řadou omluvenek s trochu užším kádrem, ale kluci předvedli poctivý výkon, za který nakonec byli odměněni třemi body.

Do utkání jsme přes nezvyklou sestavu vstoupili aktivně, nenechávali domácím prostor a zejména díky náběhům Hoviho zlobili domácí obranu. Postupem času ale rakšičtí převzali iniciativu a díky nákopům za obranu měli i šance. Naštěstí se zakončení ani nevešla mezi tři tyče, nebo zasáhl v pohodě chytající Šális. Ke konci první půle přišly i naše šance – Hovi nezakončil samostatný únik a Ondrova střela po rohovém kopu skončila nad. Proto zůstalo poločasové skóre bezbrankové.

Do druhé půlky vstoupili domácí výborně a začali nás přehrávat. Naše obrana, ale hraje na jaře ve skvělé formě, což dokazovala i v Rakšicích. Jednou nás také výrazně podržel Šális. Jiné vyložené šance už nepřišly. My se omělili až po cca 20 minutách. A stálo to za to – Hovi krásně potáhl míč, našel nažhaveného Miru a ten si připsal první letošní trefu! Domácí byli jako opaření, ale nic nevzdávali a my museli hrát opravdu pozorně. Po chvíli jsme se ovšem radovali podruhé. Tony navázal na svůj krásný gól z minulého týdne a další parádní ranou, která se od břevna odrazila do sítě, nás poslal do dvoubrankového vedení! To jsme přes závěrečnou snahu domácích v klidu pohlídali a připsali si 3 důležité body. Klukům patří velká pochvala za poctivý výkon!

Sestava: Šálek – Kunst, Zejda L., Kosík, Kratochvíl – Novák, Písařovic „C“, Zejda O., Boráň – Kandl (Moškvan), Hověz (Taflíř)

Nejlepší hráč utkání: Petr Kunst – za včerejší výkon by si ocenění zasloužilo více hráčů, ale Peťa přes indispozici odvedl sebevědomý výkon, parádní nahrávky a dirigentské schopnosti