TJ Prosiměřice "A" - TJ Hostim 4-5 (0-3)

17.06.2014 14:42

TJ Prosiměřice „A“ – TJ Hostim 4-5 (0-3).
Sestava: Šálek – Zejda, Petříček Mir., Kosík, Moškvan – Novák, Pisařovic, Kašpárek, Lengál – Straka „C“, Řeřucha. Lavička: Keil, Sedláček, Palán
Po sobotním zaváhání Jevišovic jsme na horkou (doslova a dopísmene:)) půdu do Prosiměřic zajížděli již s postupovou jistotou a i přes změny v sestavě jsme utkání zvládli a potvrdili 1. místo v tabulce.
Domácí tým podává v jarní části sezóny výborné výsledky, a tak jsme čekali těžký zápas. Utkání řídili 3 rozhodčí a čekal se rychlý a pohledný fotbal. Volno tentokrát dostali ne zcela fit Peťa a Standa, takže se v brance mohl předvést Śális a Kašpec se posunul více do středu. Od počátku se bylo na co dívat, obě mužstva dokazovala, proč jsou na čele tabulky. Náš tým, hnaný početnou skupinou fanklubáků, se dostal do vedení po nezištné přihrávce Stráči a perfektním blafáku Jiřina z 12. minuty. Domácí tým reklamoval ofsajd, ale nepískalo se, a my šli do vedení. Poté se hra vyrovnala, ale brankáři byli pozorní a do ničeho střelce nepouštěli. Už už se zdálo, že za stavu 0-1 se půjde do kabin, kdy náš tým zapnul a nejprve po dalším úchvatném Kosálově sólu a následném perfektním Jiřinově centru a Jožinově zakončení navýšil vedení na komfortních 0-3!
Do druhé půle jsme šli s klidem, že se nemůže nic stát, tutovku zahodil i přes dobré zakončení Stráča a domácí se tak mohli nadechnout k náporu. Ten se jim pořádně vydařil – v 57. minutě po naší chybě snížili na 1-3 a následně hned v 59. minutě na 2-3. Domácím narostla křídla a my v těchto chvílích působili nefotbalově. Není proto divu, že za dalších 10 minut bylo vyrovnáno a začalo se od začátku. Obrat se však nekonal – Tony našel po rohu Mirdu, který vymotal obránce a překládal do vyložené šance Adamovi, před kterým uklidil míč do vlastní sítě Prosiměřický obránce. V 85. minutě bylo ještě veseleji – aktivní Adam vybojoval roh a na Tonyho vybídnutí si naskočil Kosál a nedal strážci domácí svatyně šanci! Poté musel do sprch dost nepochopitelně Mirda, ale při stylu řízení tohoto zápasu jsme se už ničemu nedivili... Domácí krátkou přesilovku ještě využili ke snížení, ale to bylo již v tomto zápase všechno. Jsem rád, že i přes jistotu prvního místa a určité změny v sestavě jsme zápas zvládli a ukázali, že jsme udělali za tento rok velký pokrok i kus práce. Ještě větší kus práce nás ale bude čekat, ale s tím určitě všichni počítáme:)
Nejlepší hráč utkání: Ondřej Kosík