2. kolo OP: TJ Sokol Božice - TJ Hostim 3-2 (2-1)

17.08.2015 09:38

TJ Sokol Božice - TJ Hostim 3-2 (2-1)

V Božicích nás čekal krásný areál, který můžeme domácím jen závidět. Hřiště bylo extrémně široké a bylo vidět, že si kluci musí na rozměry dost zvykat. Domácí na nás byli nažhavení a ve vzduchu viselo oboustranné očekávání. Do zápasu jsme vstoupili sebevědomě a hned ve 2. minutě jsme mohli jít i do vedení, když 100%-ni šanci nedal Matty. Domácí to povzbudilo a brzy se dostali do hry. Nutno dodat, že to bylo hodně podpořeno naším nedůrazem. Po prvním náznaku šance domácích jsme dostali i gól, když jsme nechali úplně osamoceného pravého záložníka domácích Topolčana a ten propálil vše co mu stálo v cestě. My jsme se bohužel dále utápěli v nepřesnostech, kazili jednoduché přihrávky a ztráceli zbytečně spoustu míčů ve středu zálohy buď vinou nepřesných přihrávek, či zbytečného držení míče. Přesto jsme nebyli horší než soupeř a dokázali i srovnat, když perfektní zpracování předvedl Jirka Plíšek, který následně vybídl nezištnou přihrávkou k sólu Stráču, který si v podobných situacích ví rady. Bohužel místo abychom soupeře dorazili další brankou, utápěli jsme se dál v nepřesnostech a navíc opět neuhlídali pravého záložníka domácích - po faulu na něj se kopala penalta a my šli opět zbytečně do kolen...

Do druhé půle jsme protočili sestavou s odhodláním jít za vyrovnáním. Domácí ale hráli aktivně a ve druhé půli si zejména útočník Ležák dělal z naší obrany průchoďák. Když jsme však hru zpřesnili a hráli co hrát máme, dostávali jsme se k ohrožení branky domácích a zaslouženě se dočkali i vyrovnání díky pohotové dorážce Jirky Plíška. Hra byla vyrovnaná a čekalo se víceméně kdo udělá nějakou chybu. Ta se "povedla" nám - Aldovi se nepodařil rychlý dlouhý výkop a domácí Šob poslal míč rychle zpět a snad ze 40 metrů trefil bombou přesně k tyči. Domácí pak již nenechali nic náhodě a závěr utkání zkušeně rozkouskovali několika střídáními. Mohli tak slavit premiérovou výhru po návratu do OP.

Nám nezbývá než zvednout hlavu a zabojovat o body doma, kde příští neděli hostíme od 14.00 tým Mikulovic.

Sestava: Bartuněk - Kunst, Šafránek, Kosík, Zejda (Moškvan) - Kabelka (Novák), Písařovic, Karásek, Petříček (Lengál) - Straka "C", Plíšek

Nejlepší hráč ukání: Jiří Plíšek - gól, asistence a spousta naběhaných kilometrů a skluzů. Ještě občas více zpřesnit a bude to 1A :-)

 

 

Ještě si neodpustím poznámku na závěr - včerejší pozápasové a zejména jedna zápasová reakce některých rádobyfanoušků, byly pro mě osobně tvrdým vystřizlívěním co se týče mého postoje k fotbalu v Hostimi. Těm opravdovým fanouškům děkuji za tradičně velkou podporu. Je potřeba si uvědomit, že hrajeme okresní přebor a nebudeme pořád vyhrávat jak by se všem, včetně mě, určitě líbilo. Je to náročná soutěž, na kterou je třeba se připravit a pro úspěch něco udělat. Proto si nesmírně vážím těch poctivců, kteří makají nejen na hřišti, ale i okolo - bez takových by se fotbal na této urovni dělat nedal. V tomto směru chci zmínit především Petra Moškvana, který je podle mě zářným příkladem a nedovedu si bez něj tento tým představit.