Výborná obrana + skvělý Šális = důležitá výhra v Dobšicích

08.04.2019 13:20

Sokol Dobšice „B“ – TJ Hostim 0-2 (0-0)

Do Dobšic jsme v nedělním odpoledni přijeli odhodlaní zlepšit naše jarní výkony a zkusit potrápit v dobré formě hrající domácí. Dobšičtí chtějí vždy hrát otevřený fotbal, a tak se jejich zápasy divákům líbí. Nejinak tomu bylo i tentokrát. Utkání začalo vyrovnaně, bez větších šancí na obou stranách, ale postupně začali domácí přebírat aktivitu a my hrozili z protiútoků. Šális vyřešil několik závarů, na naší straně krásně „z voleje“ pálil Vlčis. Ke konci poločasu jsme domácím nabídli velkou šanci jít do vedení, když mohli zahrávat pokutový kop... Jenže my máme Šálise! Ten tygřím skokem penaltu vyškrábl, a dodal si potřebné sebevědomí pro zbytek zápasu, kdy předvedl opravdu parádní výkon! S ním i celá obrana, která zaslouží absolutorium. Do kabin jsme nakonec mohli jít s vedením my, když se po Vlčisově přistrčení nedostal jen o centimetry k zakončení Tony.

Druhá půle začala velkou šancí domácích, ale Šális byl opět za kinga :-). Pak jsme trošku prostřídali a nadále drželi Dobšice na úzdě. Naopak po krásné kombinační akci se do obrovské šance dostal Ondra Zejda, ale i domácí tým brankář podržel. Už to vypadalo, že zápas skončí remízou, když se do svého typického úniku dostal Matty, domácí Vlasák zatáhl za zháchranou brzdu a byl vyloučen. Dobšice sice styl hry neměnili, ale otevřeli nám více prostoru, čehož jsme dokázali využít. Ondra krásně našel znovu Mattyho, který tentokrát parádně zakončil a dostal nás do vedení. To o chvíli později potvrdil po krásné individuální akci Vlčis a my mohli slavit důležitou výhru, která nás dostala do klidného středu tabulky. Kluci zaslouží za předvedený výkon pochvalu, tak doufejme, že uspějeme i příští týden na domácí půdě! Těšíme se na vaší podporu!

Sestava: Šálek – Kunst, Fruhauf (Moškvan), Kosík, Kratochvíl – Petříček Mar., Karásek (Zejda L.), Písařovic „C“, Kandl (Zejda O.) – Vlk, Hověz (Boráň)

Nejlepší hráč utkání: Roman Šálek – parádní výkon, který položil základ vítězství